Gå til indhold
risotto asparges guanciale

Risotto med asparges og guanciale croccante

Kære entusiaster af italiensk madlavning,

Jeg har besluttet at dele endnu en risotto opskrift på denne blog. Risottoer har ofte den delikate karakter, der gør dem til en fantastisk kulinarisk fortælling. Når det gøres rigtigt, formår risottoen at forene alle ingrediensernes smage, som i en ægte fest af smage. Hemmeligheden bag risotto er den passion, der kræves, når man med ro og balance tilføjer de forskellige faser, samt den tålmodige omrøring og mantecatura (processen med at røre smør og ost i for at opnå en cremet konsistens).

Jeg håber, I vil nyde denne opskrift af risotto med asparges og guanciale croccante (der betyder, sprød guanciale)!

Ingredienser x4:

Instruktioner:

  1. Forberedelse af asparges: Skær aspargesene i cirka 1 cm store stykker og læg dem i bouillonen for at koge. Dette vil give bouillonen en dejlig aspargessmag.

  2. Forberedelse af guanciale: Skær guanciale i tynde strimler og steg dem i en pande indtil de bliver sprøde. Tag guanciale op af panden og sæt det til side, men lad fedtet blive i panden.

  3. Tilberedning af risotto: Hak løget fint og steg det i panden med guancialefedtet sammen med olivenolien. Tilsæt risotto risene og rist dem i fedtet indtil de bliver let gennemsigtige.

  4. Tilsætning af bouillon: Tilsæt en øse af den varme bouillon til risen og rør konstant. Bliv ved med at tilsætte bouillon lidt ad gangen, og rør regelmæssigt, indtil risen er kogt al dente og har absorberet bouillonen. Dette vil tage omkring 18-20 minutter. Tilsæt aspargesstykkerne til risottoen i de sidste 5 minutter af tilberedningen.

  5. Mantecatura: Når risottoen er klar, tag panden af varmen og tilsæt smør og revet Parmigiano Reggiano DOP 24 måneder. Rør godt for at opnå en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

  6. Servering: Anret risottoen på tallerkener og pynt med de sprøde guancialestrimler. Server straks.

Et par tips:

  • Overdriv ikke med Parmigiano, da det kan overdøve aspargesens fine smag. Jeg anbefaler en modenhed på 24 måneder, som jeg synes er ideel til denne opskrift.
  • Par denne ret med en let rødvin, som passer godt til rettens delikate smag. Jeg foreslår en Barbera d'Alba. Hvis du foretrækker en hvidvin, så fortvivl ikke, denne risotto passer også godt til en frugtig, intens hvidvin. Jeg vil foreslå en Fiano di Avellino i så fald.

Jeg er helt sikker på, at du vil nyde denne risotto med asparges, let men samtidig meget velsmagende og fuld af italienske smage :-)

 

Buon appetito!

Related Posts

Parmigiana di melanzane (aubergine parmigiana)
October 11, 2024
Parmigiana di melanzane (aubergine parmigiana)

Aubergine Parmigiana, kendt som Parmigiana di melanzane på italiensk, er en klassisk syditaliensk ret, lavet med lag af stegte...

Læs mere
Risotto med blandede svampe
October 06, 2024
Risotto med blandede svampe

Prøv min efterårsinspirerede opskrift på risotto med blandede svampe, med sæsonfavoritter som shitake, kantareller og champignon. Denne cremede risotto kombinerer...

Læs mere
Drawer Title

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lignende produkter