Gå til indhold
risotto asparges guanciale

Risotto med asparges og guanciale croccante

Kære entusiaster af italiensk madlavning,

Jeg har besluttet at dele endnu en risotto opskrift på denne blog. Risottoer har ofte den delikate karakter, der gør dem til en fantastisk kulinarisk fortælling. Når det gøres rigtigt, formår risottoen at forene alle ingrediensernes smage, som i en ægte fest af smage. Hemmeligheden bag risotto er den passion, der kræves, når man med ro og balance tilføjer de forskellige faser, samt den tålmodige omrøring og mantecatura (processen med at røre smør og ost i for at opnå en cremet konsistens).

Jeg håber, I vil nyde denne opskrift af risotto med asparges og guanciale croccante (der betyder, sprød guanciale)!

Ingredienser x4:

Instruktioner:

  1. Forberedelse af asparges: Skær aspargesene i cirka 1 cm store stykker og læg dem i bouillonen for at koge. Dette vil give bouillonen en dejlig aspargessmag.

  2. Forberedelse af guanciale: Skær guanciale i tynde strimler og steg dem i en pande indtil de bliver sprøde. Tag guanciale op af panden og sæt det til side, men lad fedtet blive i panden.

  3. Tilberedning af risotto: Hak løget fint og steg det i panden med guancialefedtet sammen med olivenolien. Tilsæt risotto risene og rist dem i fedtet indtil de bliver let gennemsigtige.

  4. Tilsætning af bouillon: Tilsæt en øse af den varme bouillon til risen og rør konstant. Bliv ved med at tilsætte bouillon lidt ad gangen, og rør regelmæssigt, indtil risen er kogt al dente og har absorberet bouillonen. Dette vil tage omkring 18-20 minutter. Tilsæt aspargesstykkerne til risottoen i de sidste 5 minutter af tilberedningen.

  5. Mantecatura: Når risottoen er klar, tag panden af varmen og tilsæt smør og revet Parmigiano Reggiano DOP 24 måneder. Rør godt for at opnå en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

  6. Servering: Anret risottoen på tallerkener og pynt med de sprøde guancialestrimler. Server straks.

Et par tips:

  • Overdriv ikke med Parmigiano, da det kan overdøve aspargesens fine smag. Jeg anbefaler en modenhed på 24 måneder, som jeg synes er ideel til denne opskrift.
  • Par denne ret med en let rødvin, som passer godt til rettens delikate smag. Jeg foreslår en Barbera d'Alba. Hvis du foretrækker en hvidvin, så fortvivl ikke, denne risotto passer også godt til en frugtig, intens hvidvin. Jeg vil foreslå en Fiano di Avellino i så fald.

Jeg er helt sikker på, at du vil nyde denne risotto med asparges, let men samtidig meget velsmagende og fuld af italienske smage :-)

 

Buon appetito!

Related Posts

5 Perfekte kombinationer til din Balsamicoeddike fra Modena
May 12, 2025
5 Perfekte kombinationer til din Balsamicoeddike fra Modena

Opdag 5 lækre kombinationer med balsamicoeddike fra Modena – fra Parmigiano Reggiano til vaniljeis. Smagsrig, elegant og nem at bruge.

Læs mere
Pastiera Napoletana Påskedessert fra Napoli
April 17, 2025
Pastiera Napoletana Påskedessert fra Napoli

Autentisk opskrift på Pastiera Napoletana! Lær historien & bag denne klassiske italienske påskekage med ricotta & kandiserede frugter. Perfekt til...

Læs mere
Drawer Title

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lignende produkter