Gå til indhold
Pasta all'amatriciana

Pasta all'amatriciana

Pasta all'Amatriciana er en af de mest ikoniske retter i det italienske køkken, oprindeligt fra byen Amatrice i Lazio.

Retten stammer fra lokale hyrder, som lavede en tidlig version kaldet "gricia" uden tomater. Efter introduktionen af tomater i det 17. århundrede blev retten til "Amatriciana". Lad os se hvordan at lave en perfekt pasta amatriciana som i Amatrice :-)

 

Ingredienser (til 4 personer):

400 g spaghetti eller bucatini

200 g guanciale

600 g flåede eller hakkede tomater 

50 g Pecorino Romano, revet 

1 rød chilipeber (valgfri)

1 spsk ekstra jomfru olivenolie (jeg bruger kun lidt, fordi guanciale er meget fedtholdig)

Salt efter smag

 

Fremgangsmåde

Forberedelse af guanciale:

Skær guanciale i strimler og steg dem i en pande med en spiseskefuld olivenolie, indtil de er sprøde. Tilsæt en chilipeber, hvis du ønsker en stærkere smag.

Tilberedning af tomaterne:

Tilsæt tomaterne til guanciale. Kog ved middel-lav varme i 10-15 minutter, indtil saucen tykner. Smag til med salt.

Tilberedning af pastaen:

Kog spaghetti eller bucatini i rigeligt saltet vand. Hæld vandet fra, når pastaen er al dente, og gem lidt af kogevandet.

Mantecatura:

Tilsæt pastaen til panden med tomatsaucen og guanciale. Bland godt og tilsæt lidt kogevand, hvis nødvendigt. Tag panden af varmen og tilsæt Pecorino Romano, og rør godt for at blande.

Servering:

Server pastaen varm med ekstra Pecorino Romano. Hvis du foretrækker en mildere smag, kan du erstatte Pecorino med Parmigiano Reggiano.

Hvis Pecorino er for stærkt for dig, kan du erstatte det med Parmigiano Reggiano, som giver en blødere smag til retten, selv om det er ikke i den ægte opskrift.

Vinanbefaling:

For den perfekte vinparring, prøv en fyldig rødvin som Chianti eller Montepulciano d'Abruzzo, som vil balancere den rige smag af retten.

Buon appetito!

Related Posts

5 Perfekte kombinationer til din Balsamicoeddike fra Modena
May 12, 2025
5 Perfekte kombinationer til din Balsamicoeddike fra Modena

Opdag 5 lækre kombinationer med balsamicoeddike fra Modena – fra Parmigiano Reggiano til vaniljeis. Smagsrig, elegant og nem at bruge.

Læs mere
Pastiera Napoletana Påskedessert fra Napoli
April 17, 2025
Pastiera Napoletana Påskedessert fra Napoli

Autentisk opskrift på Pastiera Napoletana! Lær historien & bag denne klassiske italienske påskekage med ricotta & kandiserede frugter. Perfekt til...

Læs mere
Drawer Title

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lignende produkter