Gå til indhold
Pasta alla Carbonara

Pasta alla Carbonara

Når man taler om historien bag Pasta alla Carbonara, findes der flere teorier, som jeg har undersøgt lidt rundt omkring, og de er alle meget interessante.

Den mest populære teori fortæller, at retten blev født i Rom efter Anden Verdenskrig. Det siges, at de amerikanske soldater, der var udstationeret i Italien, introducerede den for de lokale kokke, som derefter skabte en ny ret baseret på de ingredienser, de havde til rådighed: æg, bacon (eller i dette tilfælde guanciale, der er lavet af svinekinder), ost og sort peber.

Navnet "carbonara" skulle stamme fra "carbonaro", som betyder "kulhandler" på italiensk. Nogle hævder, at retten blev populær blandt kulminearbejdere, hvilket forklarer navnet og rettens fyldige og smagfulde karakter, der er perfekt til at tilfredsstille deres behov for hurtig, nærende og velsmagende mad. Uanset dens oprindelse er Pasta alla Carbonara nu en af de mest ikoniske og elskede retter i det italienske køkken, værdsat af madelskere over hele verden.

Autentisk opskrift på Pasta alla Carbonara: Her er den autentiske opskrift på Pasta alla Carbonara, direkte fra hjertet af Rom, med lidenskab og tradition i hvert eneste trin:

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti eller rigatoni (den klassiske pasta til carbonara, andre former kan også bruges)
  • 200 g ægte italiensk guanciale (foretrækkes frem for bacon (pancetta): guanciale er lavet af svinekæber)
  • 3-4 æg af høj kvalitet
  • 100 g ægte Parmigiano Reggiano (24 måneder eller mere)
  • Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

  1. Begynd med at koge pastaen i rigeligt saltet vand, indtil den er al dente. Husk at gemme lidt af kogevandet, det kan være nyttigt senere.
  2. Imens pastaen koger, skær guancialen i terninger (som jeg foretrækker) eller strimler. Brun dem i en tør pande ved lav varme (for at undgå at brænde guanciale), indtil de er sprøde og gyldne. Dette trin er vigtigt for at udtrække den dybe smag fra guancialefedtet. Husk, at det ikke er nødvendigt at stege dem i olie eller (værre!) smør. Fedtet fra guanciale er tilstrækkeligt til at give det en behagelig og ensartet stegning.
  3. I en skål, pisk æggene sammen med den revne Parmigiano Reggiano og en generøs mængde friskkværnet sort peber. Det er vigtigt at gøre dette forsigtigt for at opnå en cremet og silkeblød sauce.
  4. Hvis saucen virker for tyk, kan du tilføje lidt af det gemte kogevand fra pastaen for at fortynde den og opnå den ønskede konsistens. Dette er et vigtigt trick! :-)
  5. Når pastaen er kogt, dræn den og tilsæt den til panden med den stegte guanciale. Bland pastaen forsigtigt med guancialen og lad den absorbere den lækre smag.
  6. Fjern panden fra varmen og tilsæt straks ægblandingen til pastaen. Det er bedre at gøre dette uden varme, så æggene ikke koagulerer for meget og danner klumper, hvilket kan gøre retten for tør.
  7. Server straks og top med ekstra Parmigiano Reggiano og friskkværnet sort peber efter smag.

Nu er din autentiske Pasta alla Carbonara klar til at blive nydt! Husk at servere den med en god flaske italiensk vin og godt selskab. Jeg anbefaler en rødvin som en Chianti Classico, der har en frugtagtig karakter og bløde tanniner, der passer perfekt til den rige smag af pastaen og tilføjer en note af røde frugter, der passer godt til rettens krydrede og salte elementer. En rigtig mængde tanniner balancerer fedtet fra æggene og guancialen.

Prøv denne opskrift, og lad mig vide, hvad du synes.

Buon appetito!

Related Posts

Parmigiana di melanzane (aubergine parmigiana)
October 11, 2024
Parmigiana di melanzane (aubergine parmigiana)

Aubergine Parmigiana, kendt som Parmigiana di melanzane på italiensk, er en klassisk syditaliensk ret, lavet med lag af stegte...

Læs mere
Risotto med blandede svampe
October 06, 2024
Risotto med blandede svampe

Prøv min efterårsinspirerede opskrift på risotto med blandede svampe, med sæsonfavoritter som shitake, kantareller og champignon. Denne cremede risotto kombinerer...

Læs mere
Drawer Title

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lignende produkter