Gå til indhold
Risotto med blandede svampe

Risotto med blandede svampe

Jeg har allerede udgivet min opskrift på risotto med Karl Johan-svampe (og trøffel), men nu hvor det er efterår, og der er masser af friske svampe at finde, vil jeg dele endnu en lækker variant: risotto med blandede svampe.

Denne version af svamperisotto drager fordel af sæsonens udvalg af svampe som shitake, champignon og mine elskede kantareller, der udmærker sig ved deres unikke, umami og jordagtige smag. Jeg elsker også shitake for deres kødfulde konsistens, men der er mange andre svampe, inklusive de lækre Karl Johan, som kan berige denne opskrift.

Her er opskriften til 4 personer:

Ingredienser: 

  • 320g Carnaroli- eller Arborio-ris (ideel til risotto)
  • 200g blandede svampe (fx shitake, champignon, kantareller)
  • 1 mellemstort løg, fint hakket
  • 1 liter grøntsags- eller kødbouillon
  • 50ml tør hvidvin
  • 60g smør
  • 50g revet Parmigiano Reggiano ( anbefalet: mellem 24 og 36 måneder)
  • Salt og friskkværnet peber, efter smag

 

Fremgangsmåde: 
  1. Rens svampene forsigtigt med en fugtig klud eller en børste for at fjerne jord. Skær shitake og champignon i tynde skiver og riv kantarellerne i stykker med hænderne.
  2. Smelt halvdelen af smørret i en stor gryde ved middel varme og tilsæt det hakkede løg. Sauter, indtil løget bliver gennemsigtigt.
  3. Tilsæt de blandede svampe til gryden og steg i ca. 5-7 minutter, indtil de bliver bløde og afgiver deres væske.
  4. Tilsæt ris til gryden og rist det i 2 minutter, mens du konstant rører, så risene optager smagen.
  5. Hæld hvidvinen over risene og lad alkoholen fordampe fuldstændigt.
  6. Begynd at tilsætte bouillonen en skefuld ad gangen, mens du rører konstant og venter på, at væsken absorberes, før du tilsætter mere. Fortsæt denne proces i cirka 18-20 minutter, indtil risene er al dente.
  7. Når risottoen næsten er færdig, tilsæt Parmigiano Reggiano og resten af smørret. Rør energisk, indtil risottoen bliver cremet.
  8. Smag til med salt og peber efter behov.
Tips: For ekstra smag kan du tilføje en håndfuld friskhakket persille eller en skvæt trøffelolie lige før servering. Sprød guanciale er også en fantastisk tilføjelse til denne opskrift!

Velbekomme og nyd denne svamperisotto, der fejrer efteråret med rige og indbydende smage fra svampene!

Buon appetito!

Related Posts

Pastiera Napoletana Påskedessert fra Napoli
April 17, 2025
Pastiera Napoletana Påskedessert fra Napoli

Autentisk opskrift på Pastiera Napoletana! Lær historien & bag denne klassiske italienske påskekage med ricotta & kandiserede frugter. Perfekt til...

Læs mere
Pasta alla gricia
March 23, 2025
Pasta alla gricia

Pasta alla gricia: Romersk ret med guanciale, pecorino & peber. Nem, hurtig & smagfuld. Perfekt til enhver lejlighed! Enkel, men...

Læs mere
Drawer Title

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lignende produkter