Gå til indhold
Spaghetti med cherrytomater, rasp, kapers, ansjoser og frisk oregano

Spaghetti med cherrytomater, rasp, kapers, ansjoser og frisk oregano

I dag vil jeg fortælle jer om en enkel opskrift, der i én ret indfanger hele Middelhavets skønhed. For mig er det en fremragende repræsentation af, hvordan århundreders erfaring og tradition har formet enkelheden og gjort den til elegance, kunst og ren smag. I en ret som denne, der hylder den middelhavsinspirerede enkelhed, er valget af ingredienser afgørende. Ekstra jomfruolivenolien skal være af høj kvalitet, da den binder og fremhæver alle de andre ingredienser. En duftende, frugtagtig og fyldig olie (som Økologisk Ekstra Jomfru Olivenolie BIO) forvandler en simpel ret til et smagsmæssigt mesterværk.

Desuden er de friske og modne cherrytomater, den nyligt plukkede oregano og de salte kapers hovedpersonerne i retten. Hver ingrediens bidrager med sin egen note til den samlede smag, hvilket skaber en perfekt balance mellem sødme, salt og aroma. På trods af den enkle tilberedning løfter omhyggeligheden med valget af ingredienser denne ret til en autentisk og raffineret sanseoplevelse.

Ingredienser (til 4 personer):

  • 320 g spaghetti
  • 250 g cherrytomater
  • 4 ansjosfileter i olie af høj kvalitet
  • 2 spsk kapers i salt (godt skyllet)
  • 4 spsk rasp
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk oregano
  • Olivenolie af høj kvalitet (rigeligt)
  • Salt efter smag
  • Chili (valgfrit)

Fremgangsmåde:

  1. Riste Raspen: Varm en pande med en smule olivenolie. Tilsæt raspen og rist den ved middel-lav varme, indtil den bliver gylden. Stil den til side for at bevare sprødheden.

  2. Forbered Saucen: Tilsæt en generøs mængde olivenolie til den samme pande og et knust fed hvidløg. Lad det simre ved lav varme, indtil hvidløget bliver gyldent. Fjern hvidløget. Denne proces fremhæver olivenoliens aroma, hvilket giver retten sin karakter.

  3. Opløs Ansjoserne: Tilsæt ansjosfileterne til den varme olie og rør, indtil de opløses helt og danner en smagfuld pasta. Ansjoserne tilføjer dybde og kompleksitet til retten.

  4. Tilsæt Tomater og Kapers: Skær cherrytomaterne i halve og læg dem på panden. Lad dem simre ved middel varme, indtil de bliver lidt bløde, men stadig friske. Tilsæt de skyllede kapers for et saltagtigt kick.

  5. Kog Pastaen: Kog imens spaghetti i rigeligt saltet vand. Dræn dem, når de er al dente, og gem lidt af kogevandet.

  6. Afslut Retten: Bland spaghettien direkte i panden med saucen. Tilsæt lidt kogevand og ekstra olivenolie for at binde retten sammen.

  7. Tilsæt Rasp og Oregano: Før servering, drys med ristet rasp og frisk oregano for at tilføje en sprød og aromatisk dimension.

  8. Servering: Servér straks med et sidste dryp ekstra jomfruolivenolie, som fremhæver smagene endnu mere. Tilsæt eventuelt lidt chili for en stærkere smag.

Vigtigheden af Kvalitetsolie og Friske Ingredienser:

I denne enkle middelhavsret er kvalitetsingredienser afgørende. En rig, frugtagtig ekstra jomfruolivenolie og friske tomater, oregano og kapers løfter retten fra enkelhed til en smagsoplevelse af højeste kaliber.

Buon appetito!

Related Posts

Parmigiana di melanzane (aubergine parmigiana)
October 11, 2024
Parmigiana di melanzane (aubergine parmigiana)

Aubergine Parmigiana, kendt som Parmigiana di melanzane på italiensk, er en klassisk syditaliensk ret, lavet med lag af stegte...

Læs mere
Risotto med blandede svampe
October 06, 2024
Risotto med blandede svampe

Prøv min efterårsinspirerede opskrift på risotto med blandede svampe, med sæsonfavoritter som shitake, kantareller og champignon. Denne cremede risotto kombinerer...

Læs mere
Drawer Title

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lignende produkter