Gå til indhold
Caprese salat med mozzarella og tomater

Caprese salat med mozzarella og tomater

Caprese salaten er en af mine yndlingsretter i sin klasse og enkelhed. Den er hurtig og nem at lave, men har også en betydelig visuel effekt, der gør ethvert bord mere muntert og indbydende.

Navnet "Caprese" kommer fra øen Capri i Italien, hvor denne ret menes at have sin oprindelse. Den repræsenterer øens friskhed og levende farver, hvilket gør den til en elsket klassiker i det italienske køkken.

Ingredienser (til 4 personer):


- 4 modne, faste tomater (ca. 600 gram)
- 2 bøffelmozzarellaer (ca. 250 gram hver)
- Le Ferre multivarietale ekstra jomfru olivenolie
- Friske basilikumblade eller tørret oregano
- Salt efter smag
- (Valgfrit) Et par dråber "Etichetta Bianca" balsamico fra Acetaia Sereni, tæt og behageligt sød, som også forskønner retten med sine mørke noter.

Forberedelse:

1. Forbered ingredienserne:
- Vask tomaterne godt og tør dem. Skær dem i skiver på ca. 0,5 cm tykkelse.
- Dræn mozzarellaen og skær den i skiver på ca. 0,5 cm tykkelse.

2. Saml salaten:
- På en serveringsplade, skift mellem tomat- og mozzarellaskiver, og læg dem let over hinanden for at skabe en vandret "salami" arrangement.

3. Krydderi:
- Dryp jævnt Le Ferre multivarietal ekstra jomfru olivenolie over tomat- og mozzarellaskiverne. Denne olie, med sin moderate krydrethed, komplementerer perfekt de sydlige smage af retten, og tilføjer en intensitetsnote uden at overmande dem.
- Tilsæt en knivspids salt.
- Pynt med friske basilikumblade eller, hvis du foretrækker, en knivspids tørret oregano for yderligere at fremkalde italienske smage.

4. Afsluttende touch (valgfrit):
- Hvis det ønskes, tilsæt nogle dråber "Etichetta Bianca" balsamico fra Acetaia Sereni. Dette element tilføjer en behagelig note af sødme, der passer godt sammen med de andre ingredienser og forskønner retten med sine mørke noter.

5. Servering:
- Server Caprese salaten straks ved stuetemperatur, ledsaget af frisk brød eller croutoner.

For at gøre retten mere fyldig, kan du tilføje et par skiver Parma skinke eller, hvis du foretrækker (eller meget sulten :) ) nogle skiver Voglietta Classica fra Salumificio Pavullese. Dette tilføjer en ekstra smagsdimension, der gør retten endnu rigere og mere indbydende.

Denne Caprese salat, med sin hyldest til det italienske flag, er perfekt som forret eller tilbehør, og bringer et strejf af friskhed og autenticitet til dit bord.

Buon Appetito!

Related Posts

Parmigiana di melanzane (aubergine parmigiana)
October 11, 2024
Parmigiana di melanzane (aubergine parmigiana)

Aubergine Parmigiana, kendt som Parmigiana di melanzane på italiensk, er en klassisk syditaliensk ret, lavet med lag af stegte...

Læs mere
Risotto med blandede svampe
October 06, 2024
Risotto med blandede svampe

Prøv min efterårsinspirerede opskrift på risotto med blandede svampe, med sæsonfavoritter som shitake, kantareller og champignon. Denne cremede risotto kombinerer...

Læs mere
Drawer Title

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lignende produkter